A projekt bemutatása

Az egyesület 4 helyszínen (Balatonakarattyán, Balatonvilágoson, Balatonfenyvesen és Mádon) és vonzáskörzetében kíván fő tevékenységként kertészeti, gondnoki, karbantartási és irodai szolgáltatást nyújtani vevőinek.

Az RFE egy olyan új üzleti szolgáltatásokat kíván bevezetni, amely cél szerinti tevékenységeihez közel áll és jelentős piaci igény is mutatkozik rá, ami biztosítja a piaci alapon történő hosszútávú fenntarthatóságot. 2014 óta rendelkezi az egyesület balatonakarattyai telephellyel, ahova 2017-ben az egyesület a székhelyét áthelyezte. Az elmúlt időszakban balatonakarattyai környezetvédelmi központba látogatók által feltárt probléma, hogy a szezonálisan üzemeltetett ingatlanok gondnoki feladatai nem megoldottak.

A felmerülő igényekre az egyesület állandó személyzetet kíván fenntartani. Illetve a térségben működő vállalkozások problémája, hogy kertápolásra és gondnoki feladatokra anyagilag nem tudnak állandó munkaviszonyban személyzetet foglalkoztatni, ellenben külsős megbízottat igénybe vennének. Ilyen jellegű főbb feladatok: fűnyírás, bozótirtás, zöldhulladék elszállítás, kertápolás, trágyázás, komposztálás, hólapátolás, ingatlanok téliesítése, takarítás stb.. Az egyesület telephelyein és környező településeken felmért igények alapján fenti szolgáltatásokra jelentős igény van, de támogatás nélkül a szolgáltatásokat az egyesület nem tudja bevezetni.

Egyenlőre csak a partneri megállapodásokban rögzített vállalkozások igényei alapján ismeri a jelenlegi pontos igényeket. A meglévő igényeken túl, piacra csak akkor tudja egyesület vinni szolgáltatásait, ha támogatásból el tudja indítani vállalkozási tevékenységét.

A projekt során 18 fő célcsoporttag felvételét, képzését és nyílt munkaerő piacon való elhelyezését tervezzük. A 18 fő célcsoporttag közül 10 fő hátrányos helyzetű célcsoporttagként kerül felvételre. A projektet a szervezet négy különböző telephelyén valósítjuk meg.

Megvalósítási helyszíneink az alábbiak: Mád, Balatonvilágos, Balatonakarattya, Balatonfenyves. Minden megvalósítási helyszín szervezetünk telephelye.

A projekt adatai:

·        a kedvezményezett neve: Régiók Fejlesztéséért Egyesület

·        a projekt címe: Kertészeti, gondnoki szolgáltatás indítása Mádon, Balatonvilágoson és Balatonfenyvesen.

·        a projekt azonosító száma: GINOP-5.1.3-16-2017-00068

·        a szerződött támogatás összege: 107.464.360 Ft

·        a támogatás mértéke: 80,93 %

·        a projekt tényleges befejezésének dátuma: 2020. július 31.